Moje články

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Middle of Nowhere

    Fandom: 
    Varování: 

    Language

    Drabble: 

    See if I ever have my car serviced at an authorised service centre again. Those cunts charged me an exorbitant sum for replacing a single tiny fucking rubber ring and guess what? They didn't even fucking do it! If they did, I wouldn't be stuck in the middle of bumfuck nowhere with a broken down car, a dwindling water supply, no phone reception. Somehow even the satellite phone won't cooperate. And the sand. Nothing but sand for miles and miles in all directions. I fucking hate sand. It gets fucking everywhere. And when I say everywhere, I fucking mean it.

    Závěrečná poznámka: 

    BJB, neni cas ani inspirace

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Train of Thoughts

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Copak mam momentalne rozkoukano?

    Drabble: 

    Isn't it crazy how time flies at a breakneck speed, yet it somehow seems to stand still at the same time? Just look at me, riding the same train from work for thirty-seven fucking years. Bits and pieces and little details change, but nothing major changed for as long as I've been alive. Hell, this entire planet is stuck in a bubble of contentment, waiting to be burst. I mean, we've been basically stuck in the 'fifties for over a century, for crying out loud.
    Wait, what was that flash?
    Oh no.
    Oh well, be careful what you wish for...

    Neviditelný fandom: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Kolego, ty debile

    Úvodní poznámka: 

    Já si prostě musel ulevit

    Varování: 

    Nadávky

    Drabble: 

    Ty debile. Děláš všechno proto, aby ti zákazníci nenadávali, že ta oprava trvá, a tím nám všem komplikuješ práci. Uzavřeš zakázku a zákazníkovi řekneš, aby si pro to přijel, i když je auto ještě na heveru rozebraný, a díly jsou teprve na cestě. A pak ty díly vracíme jak dementi. A pak zákazník přijde a stejně si bude stěžovat, protože mechanici museli kvůli tvojí debilitě opravu odfláknout. Vozíš se po všech okolo, ale všechno špatný se dá vystopovat k tobě. Fantazíruju o tom, že se pohádáme tak, že mě fyzicky napadneš a já ti to vrátím i s úroky.

    Zmrde.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Krize

    Drabble: 

    Jedenáctá pomalu odbije a narozdíl od pyritu žádné jiskry nelétají, ani když tluču hlavou do stolu. Teda ne, že bych vážně tou hlavou do stolu mlátil, ještě bych si vyklepal těch posledních pár mozkových buněk. Je to nedostatek energie způsobený novou prací, trvalé následky covidu, jarní únava, nebo nevyhnutelná degenerace jak člověk stárne, i když mi vlastně ještě není tolik let? Anebo je to třeba otrava těžkými kovy, brouk mozkožrout, mimozemšťani? Přijde mi, že píšu čím dál tím hůř, nápady se nedostavují, a když už něco přijde, tak to je takové nezáživné. Jako kdybych se kreativně vyčerpal? Vzdát či nevzdát?

    Závěrečná poznámka: 

    Letos přišla brzo...

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Session

    Fandom: 
    Drabble: 

    "Where it went wrong? I don't know, I could think of a dozen moments I can point at and say 'yeah, that's where it all went to shit', but the truth is, any of them could be the breaking point. Following the causality chain isn't really helpful. You might as well go right up to my birth, or even conception. Or you could go all the way to the Big Bang. Deterministic universe is depressing, I hope that's not the case."

    "Fascinating. The notion to return to your birth clearly shows your deep desire to have sex with your mother."

    Závěrečná poznámka: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Just let the mind wander

    Úvodní poznámka: 

    Náhrada za téma č. 2: nejistá konstanta moderní doby

    Drabble: 

    Říká se, že jedinou jistotou vesmíru jsou smrt a daně. Ale je tomu tak? Když se podíváte na velký obrázek...obraz? Říká se to vůbec v češtině nebo jenom počešťuju anglickou frázi, protože umím líp anglicky než česky? No to je jedno, zkrátka v kosmickém měřítku trvá lidská civilizace jen mrknutí oka. Takže daně jsou skutečně konstanta moderní doby, když to bereme zeširoka. A jednou se povzneseme nad daně jako takové - anebo se dřív sebezničíme. Tak jako tak daně nebudou. Pokud jsme tedy ve vesmíru sami. A pokud mimozemské civilizace projdou tou samou fází. Ale to je vlastne ta nejistota.

    Závěrečná poznámka: 

    Myslel jsem, ze vim, co psat, ale nevim, tak jsem nechal mysl se toulat.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Exact Science

    Fandom: 
    Drabble: 

    "Precision. It's about precision. These things I wrote down are called instructions, not suggestions. Alchemy is an exact science. You don't substitute a newt's liver with chicken liver just because you forgot to restock. You don't use nightshade harvested at midnight when Jupiter was in recess just because you forgot to set an alarm. You don't use moonfish in place of sunfish just because the former was on discount.
    And you most certainly do not stir when the instructions tell you to shake."

    The speaker paused.

    "You know, if you followed the instructions, I wouldn't be talking to a gravestone."

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Launch the nukes

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    mam trosku napito, BJB (snad)

    Drabble: 

    "General, you really need to let me help you with that."
    "Are you suggesting I can't handle it alone because I'm a woman? Every second we're wasting arguing about this is time for the Russians to attack unopposed!"
    "No, I'm just saying that-"
    "I had to be better than every single one of you just to be treated as an equal! I've spent thirty years getting where I am and I'm not going to let any sexist dinosaur undermine me like this! Just who do you think you are?"
    "A person who knows this is a TWO PERSON SWITCH, DAMMIT!"

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Přemítání v MHD

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Kompletni fikce, MHD jsem jel naposled ehm, uz nevim kdy. A taky jsem uplne zapomnel psat a pomalu se mi chce spat.

    Drabble: 

    Už si musím přestat zapomínat sluchátka, když jdu mezi lidi. Co člověk zaslechne náhodně v tramvaji se mu zažere do mozku a nechce ven. A ani nevím, co ta dnešní mládež myslí termínem bezpečná známost. Od nás starších to teda nemají, pokud jsem tedy posledních dvacet let nežil, ja se říká v angličtině, pod šutrem. Jsou snad pohlavní nemoci dneska natolik rozšířené, že bezpečná známost je taková, co vás ničím nenakazí? Či snad která vás s prominutím neojede a neodkopne? Teda ojede a neodkopne. Či snad je to někdo, koho si dotyčná entita drží tak říkajíc v záloze? Kdo ví?

    Závěrečná poznámka: 

    ale teď by mě to fakt zajímalo

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Old Gods' Chatroom

    Fandom: 
    Drabble: 

    MeanGreenGiant: FHTAGN!
    GoatWithTooManyKids: Language!
    NyaRly: What got your non-Euclidean underwear in a twist, Big C?
    NuclearChaos: G?
    MeanGreenGiant: Can't even sleep in peace! My roof got wrecked. Stupid humans!
    NyaRly: Oh? Do tell.
    MeanGreenGiant: They dropped an anchor right on it! It didn't even have a chain, how the fhtagn does it make any sense?
    GoatWithTooManyKids: Language!
    MeanGreenGiant: Wait a minute. Yog, did you play with time and space again?
    YoghurtOutOfSpace: I am the gate! I am the key! I refuse such allegations! But Nyarlathotep asked me for a portal yesterday.
    NyaRly: Ehehehehehe. Oops?
    MeanGreenGiant: FHTAGN!
    GoatWithTooManyKids: Language!
    NuclearChaos: G?

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Tenkrát v tom čtyřicátom druhom

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Nemůžu jinak :)

    Drabble: 

    "Zvětralý Ležák pro Vylitý Koňak, neotrávili se kolegové z oblasti Côte-d'Or námelem nebo něco? Přepínám."

    "Taky jste od nich dostali tu zmatenou zprávu o jeptiškách, kluzákách, čápech a Anglánech? Jak nějakej film. Hans, nevíš o tom něco?"

    "Pánofé, fy mě, sdá se mi, perete jako samosřejmost. Co kdypych tu nebyl? Co kdypy tu byl někdo jiný? Co kdypych nic nefěděl? Náchotou tedy fím, bratranec Fritz se na tom podílel. Nefím, jak cho fsali do armády s jeho očima, a teť se jim to fymstilo. Sfým Maschinengewehr místo klusáku s lidmi, co se snašili dostat do Zone Libre, sestrželil flastní letadlo!"

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Přemítání za volantem

    Fandom: 
    Drabble: 

    Na silnici ani noha, teda spíš ani kolo. Vracím se zpátky do reality od našich z Chrobákova, teda ono se to takhle nejmenuje, ale Chrobákov je prostě lepší, a už jsem tím jménem nakazil kdekoho. Miluju noční jízdu, ale člověk je sám s myšlenkami. Nová práce, a připadám si tam trochu jak ve slepičárně. Ale jestli to není sexistické. Když kolegyně drbou reality show a další věci, co zajímají nezajímavé lidi. A zatáhnou do toho i kolegy pohlaví mužského. Nemůžu si pomoct, je to tam jak v kurníku. Ale člověk musí zatnout zuby, jelikož a protože finanční zásoby se tenčí.

    Závěrečná poznámka: 

    Já na ten začátek DMD tak nějak zapomněl. Tak BJB.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Whoopsie daisy

    Úvodní poznámka: 

    Tahle myslenka se mi v hlave toci, no, tak sedm let? No, sedm let jako namet na litararni cosi, ale myslenka samotna? Jakozto filmovemu a serialovemu hnidopichovi mi vzdycky vrtalo hlavou, jak to, ze cestovatele casem vzdycky spolehlive skonci ve sve destinaci bez toho, aby brali v potaz ostatni tri dimenze. Jestli cestuji jen v case, tak by logicky meli skoncit nekde v mezihvezdne prazdnote, nebot nase zeme, slunecni soustava, galaxie, kurvajaksetoreknecesky, local galaxy cluster, je vlastne uz uplne jinde :)

    Nevim, jestli jsem se te myslenky nakonec chopil s takovou cti, jako by si zaslouzila, ale pozde bycha honiti.
    A kupodivu jsem to vubec nemel na mysli, kdyz jsem posilal navrhy temat (ano, tema je moje), a az nekdy v jedenact vecer me trklo, ze to vlastne na to muzu napsat :)

    Nazev, no, I SUCK AT NAMING, OKAY?

    Drabble: 

    If I could impart just one bit of wisdom onto whoever finds this recording, it would be: Do NOT, and I can't stress it enough, DO NOT invent and construct a time machine when you're emotionally compromised for whatever reason. You might make a mistake that in hindsight is glaringly obvious and makes you smack your forehead and howl in rage at your own stupidity.
    Like forgetting that everything is in motion and you won't inexplicably arrive at the same place in the past like in the movies.

    Which is why my capsule is currently floating in the endless void.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    U pódia

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Neco takoveho jsem chtel napsat na Hluk ticha, nez me napadlo postrasit lidi, ze zabiju Hanse...

    Drabble: 

    Jak nám Raconteurs zpívají, že je mnoho odstínů černé, tak je spousta příchutí ticha. Asi nejvíc na mě působí ticho po koncertě. Do uší se nahrne ticho, co vlastně ticho není, ale spíš úplně slyšitelná prázdnota, co odráží prázdnotu, když se dav před pódiem vytratí, poslední reflektor zhasne, zbyde jen vakuum a technici, co balí aparát. Má to svoje zvláštní melancholické kouzlo, Kolikrát jsem takhle stál u pódia a jen se koupal v té atmosféře, ten pomíjivý okamžik, uši pořád ještě zalehlé, malinko zvonící. A pak je čas pomoct kapele naložit věci do dodávky a moment je pryč. Do příště.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Jump

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    (nahrazené téma je tak trochu spoiler, takze ho najdete v poznamce na konec)

    Drabble: 

    "Any idea where we are?"
    "Largely uncharted space. I roughly triangulated our position. The nearby systems are catalogued but unexplored."
    A power surge in the jump drive knocked the Erikson far off-course. No casualties, negligible damage to the ship itself but the drive core was almost fried.
    Decision time. Captain pointed at the map.
    "Helm, make the jump to this system. Hopefully it can sustain us till someone rescues us. Could be months and our supplies and fuel aren't infinite."

    The jump was successful.

    "Scan the system."
    "Captain...none of the celestial objects are capable of supporting carbon-based organic life."

    Závěrečná poznámka: 

    Náhrada za téma č. 10

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Já a školství

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Náhrada za téme č. 24

    Drabble: 

    Budete se mnou asi leckdo nesouhlasit, ale moderní školství je taková hodně nepovedená drezura. Nějaké ty zkušenosti z první ruky taky mám. To jsem takhle byl na jedné vejšce, a vyučující na termodynamiku odcházela na mateřskou. A já se nachomýtnul už nevím jak k tomu, že jsem ji nahradil v jejím druhém zaměstnání, učitel fyziky a chemie na nedaleké základce. První půlrok dobrý, sice hodně limitovaný rozpočet a vybavení, ale bavilo. Ale pak přišel nový školní rok a ŠVP a další neskutečné píčoviny. A kladlo se důraz na to, aby se látka prosvištěla, ne aby se pochopila. Tak přišel konec.

    Závěrečná poznámka: 

    Na tohle bych se klidně rozepsal i víc, ale proste není prostor a trochu se mi to vymklo.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Another!

    Fandom: 
    Drabble: 

    When someone yells at you to hold them, there's a great many reasons for it. Could be that they're about to get into a kerfuffle with someone they don't really want to fight but this way they'd save face, being held back. Could be that they're about to be swept by a stream, could be they're about to keel over, drunk. Could be they just want to be held.
    I want to say that never have I imagined yelling that at someone because I really want to buy another spider and I shouldn't but that would be a total lie.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Ticho v éteru

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    I have no choice...

    Drabble: 

    "Pavouk po svleku pro zajíce s parožím, orli bělohlaví pokáleli vosí hnízdo číslo dva, přepínám."
    "Vykašli se prosímtě už na ty kódy, stejně si to nikdo od nás nepamatuje, a nemůžeš pořád spoléhat na to, že Hans jo. Přepínám."
    "No dobře, Amíci vybombardovali německej štáb v Trois-Cochons."
    "Co tam vlastně bylo? Hans?"
    Odpověď nepřicházela a nepřicházela.
    "Hele, poslyš, nebyla tam náhodou komunikační centrála? S odposlechy?"
    "...nemyslíš snad, že..."

    Ticho v éteru nad okupovanou Francií se zdálo hlasitější, než Londýn za nočního náletu.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    "VERPISS DICH, SCHEISSEKATZE! KRUZIFIXSCHEISSKARLGOTT! Ta sfině mi pržekousala kabel od mikrofonu a já si tocho fšiml aš teť..."

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Old Horizons

    Obrázek: 
    Drabble: 

    For more information seek out the nearest naval office.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Co se nevešlo

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Pro kontrolory: Doufám, že to téma tam slyšíte.

    Varování: 

    nějaké ty nechutnosti a humáč

    Drabble: 

    Při koncertech uchcával pod kiltem rovnou na zem

    Chlubil se čerstvě vyškrábnutým ušním mazem

    Vteřinovým lepidlem si číro vyztužoval

    V hrnku co měl u dřezu si modrou plíseň choval
    .
    .
    Půlku cihly na vodítku na procházky vodil

    Jen do místní automyčky sprchovat se chodil

    Levný pivo nasával přes brčko rovnou nosem

    V zoologický zahradě se chtěl prát s velkým pštrosem
    .
    .
    Když cestoval autem tak zásadně v kufru jezdil

    V lese místo pěšiny si cestu křovím klestil

    Přes přechody pro chodce chodil jen na červenou

    Řidičák mu sebrali když projel domu stěnou
    .
    .
    Ale kluci říkali
    Je to moc dlouhý, to musíš sestříhat.

    Závěrečná poznámka: 

    Vymyšlené jsou jen některé věci, nechám na vaší představivosti, které.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Micinko, Lízinko

    Fandom: 
    Drabble: 

    Tak vám teda pěkně děkuju, teď mám v hlavě Izera a natrhaný kočičky. Tenkrát na střední to člověku ještě vtipný připadalo, ale člověk z toho vyroste. Pak člověk zestárne a občas se mu to vrací, jako třeba v dodávce cestou na koncert. Teda počkat, to bylo v kytaristově Mondeu. To byla ta jízda, jak jsme hledali na Spotify Rammstein a našli úplně jinou písničku nazvanou Dicke Titten, Kartoffelsalat. Němčinou moc nevládnu, svedu říct tak, že dálnice není dobrá přistávací plocha pro helikoptéry. To jsem jednou takhle jel za slečnou do Německa, a cestou se na dálnici zřítil vrtulník a shořel.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Ruční nožní brzda

    Fandom: 
    Drabble: 

    Dejte mi dostatečně dlouhou páku, a pohnu světem. Ale kdyby mě tak někdo spíš vypáčil od driver fails videí, místo toho, abych byl produktivní? A dneska jsem se dozvěděl, že některá auta místo páky ruční brzdy mají čtvrtý pedál. Nebo mají oboje? Jako to je mi ale logika, pedál na ruční brzdu... No, ona je to vlastně brzda parkovací, ale kurva kdo tomu tak říká? Teda pokud je to ještě stará dobrá mechanická. Dneska ty auta maj elektr(on)ickou parkovací brzdu, a to je nadělení. Kamarádovi takhle v garáži chcípla baterka, no a už neodbrzdil. Moderní auta mě fakt už nebaví.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Jupiter Brain

    Úvodní poznámka: 

    Náhrada za téma č.19 - šach mat

    Drabble: 

    Šach mat a můj mozek je v patu. Rotují mi tu vágní myšlenky jako měsíce kolem Jupitera, napůl upečené nápady, ale nic, co by se dalo uchopit, co rozvinout dál. Možná jo, ale kterou? Jestli tohle nepatří spíš do včerejšího, vybrat něco zdá se nemožné, a vteřiny tikají, teda nevím, jak úhlová jednotka může tikat, to bych docela chtěl vidět. Spíš to bude sekunda sem, sekunda tam, a ztrácím dvě tři pokaždé, co se podívám. Dívám se dívám, jak byla ta písnička? Já jí strašně nesnášel. Asi to je pravda, že jsem svůj vlastní nejhorší nepřítel. Ale proč vlastně, milášku?

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Stargazer

    Fandom: 
    Drabble: 

    Doesn't matter how long you've been out there, the universe never ceases to show new wonders. My people, they don't quite appreciate the sheer beauty and magnificence of stellar objects our mortal senses can't even comprehend. We set sail among the stars, and what do we do? We kill, we lay waste, all for some vague 'glory'.
    A beep returned me to the present. I tore my eyes from the spectacle on the viewscreen.
    I may be a dreamer, a stargazer, but when push comes to shove, I too am a Klingon.

    "Intercept course! Drop the cloak! Disruptors, full spread!"

    Neviditelný fandom: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    That goddamn apple

    Fandom: 
    Drabble: 

    This is bad, this is bad, this is bad. How in the Tartaros am I supposed to judge a beauty contest between my wife and two of my daughters? No matter what I do, the other two are gonna give me shit about it until the end of eternity. And our lot is very, very creative when it comes to petty revenge. Especially my wife. Just ask any of my lovers, at least those who can still speak. Hera likes to turn them into various things.
    Shit, they're staring.
    Fuck this. I'm just gonna pawn it off on some mortal.

    Neviditelný fandom: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Šup ho tam

    Fandom: 
    Drabble: 

    "Hele to ti poradim, poslouchej dobře, na co se tě vlastně ten debilní učedník ptá. A už vůbec mu automaticky neříkej, aby to hodil do kotlíku. Teda vlastně do hrnce, ten blb už zničil takovejch kotlíků, že sem si musel pučit nádobí z kuchyně."
    Mluvčí dorazil panáka a zamával prázdnou sklenicí na hospodského.
    "Ono se ti totiž taky může stát, že tam pak ten blb hodí něco, co vážně nechceš. Jako třeba nesmyslně velkej kus karbidu. Jo, do vařící vody. Jo, dostatečně blízko otevřenýho plamene."
    Chvíli vládlo ticho.
    "Mimochodem, z naprosto nesouvisejících důvodů, nevíš náhodou o nějaký budově na pronájem?"

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Whoopsie daisy

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Na tohle jsem cekal od doby, kdy jsem s DMD zacal...

    Drabble: 

    If I could impart just one bit of wisdom onto whoever finds this recording, it would be: Do NOT, and I can't stress it enough, DO NOT invent and construct a time machine when you're emotionally compromised for whatever reason. You might make a mistake that in hindsight is glaringly obvious and makes you smack your forehead and howl in rage at your own stupidity.
    Like forgetting that everything is in motion and you won't inexplicably arrive at the same place in the past like in the movies.

    Which is why my capsule is currently floating in the endless void.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Lizards

    Fandom: 
    Drabble: 

    Jo, kdybych tak dával pozor v hodinách exobiologie. Jenže moje pozornost byla zaměřená všude, jen ne na výuku. Kondenzační čáry stratoletounů. Hoverballový zápas na hřišti akademie. Klikyháky a obrazce, co jsem si čmáral na tablet místo poznámek. Rozjímání nad nesmrtelností fraktálního chrousta, jehož tykadla se rozvětvují donekonečna. Zadek mladé profesorky, co se tak hypnoticky natřásal, když psala fixou na bílou tabuli. Na svůj věk byla v leccčems staromódní.

    Možná bych si i býval zapamatoval, která z těch skoro identických fialových ještěrek s nepatrně se lišící kresbou je jedlá, a která vám pomalu rozpustí vnitřnosti v nepopsatelné agónii. Velmi pomalu.

    Au.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Kam mě rozhovory zanesou

    Drabble: 

    Brzo mě to čeká. Rozhovory pohovory dejte vejce malovaný. Ale jinak to nejde. A samozřejmě, že nebude chybět otázka, co se jí tak děsím. Jo, to klišé s pětiletkou, soudruhu řediteli. Děsím se toho, že se neudržím a řeknu, že v zrcadle. To ještě není tak hrozný ale. Taky se člověk může vidět na nějaký kompilaci debilů, v krimi zprávách a tak. Koukáte někdy na různé dashcam kompilace, jestli se tam náhodou neuvidíte? Měl bych si taky tu kameru pořídit, na silnicích je to občas živá exotika. Tam jsem teď byl v sobotu a zaznamenal úspěch, nemám žádnýho novýho pavouka.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Teorie sladu

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 
    Varování: 

    Dáme radši 18+, pro jistotu

    Drabble: 

    "...a podle nejnovějšího Schneckehausova článku semena jakožto zárodky života mají vysokou koncentraci plachých částic reziduální magie stvoření, obzvláště naklíčená."
    "Zase nějaký šílený nápad? Ty dva předchozí detektory vůbec nefungovaly. Teda fungovaly, ale na něco úplně jiného."
    "Stěžuješ si snad na to, jak dopadl ten minulý?"
    Henrietta se začervenala. "No, ne, ale je jen otázkou, kdy něco vybouchne."
    Wilhelminin úsměv věštil absolutní víru v její nápad. "Podle mé teorie tu koncentraci můžeme zvýšit destilací sladu."
    "Jako že...?"
    "Přesně tak!"

    O nějaký ten čas později...

    Laboratoř byla posetá kusy oděvu.
    "Poslyš, a nezapomnělas náhodou taky sestavit nějaky ten detektor?"
    "To vůbec nevadí."

    Závěrečná poznámka: 

    Náhrada za téma č. 12. pro 12. 4. 2023: Retenční schopnost sladu

    edit 17/4: přidáno varování

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Nejlepší generátor náhodných slov je mozek

    Drabble: 

    Už za černýma horama teplota stoupá, pamatuju si jen kus melodie od Kryštofů, kamarád kdysi v rozhovoru pro nějaký hudební časopis označil Krajča za náhodný generátor slov, a já ten článek nemůžu najít a štve mě to a před tmavým monitorem krevní tlak stoupá a hodiny tikají i když netikají protože jsou digitální a kde je ta analogová doba ale kdybych se narodil dřív to by bylo peklo za komančů, leda tak emigrovat a přes ty státní hranice letadlo stoupá a už mi z toho jebe a to ani nejsem Rytmus ani Rytmaus, letný sen AKA alergie na řepku asi.

    Závěrečná poznámka: 

    Zas jeden b j b stream abych to vsecko stihal...

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    In the crowd

    Drabble: 

    The mass of bodies, dancing, laughing, pushing each other surrounds me. The pulsating music fades into the background, becomes a dull sensation overshadowed by the pulse of blood in my veins, in my ears, the beat of the heart trying to burst out of my ribcage. Sweat breaks out, hands shake, feels like I can't breathe. All thoughts are pushed aside by one that screams get out, get out, GET OUT of here, OUT OF HERE. And get out I do, weaving through the dancers or simply pushing through. Finally, I reach the edge. My lungs welcome the air again.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Dinner time

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Tak jsem pro Hanse zalozil fandom, aby se to lip hledalo, popripade pokud by nekdo chtel zkusit vlastni...

    Varování: 

    Francouzská nouzová gastronomie.

    Drabble: 

    "Černá Kočka pro Bílého Kocoura-"
    "Počkat, nepoužili jsme už tyhlety minule?"
    "Máš pravdu. Hned to najdu. Leklá Vrána pro Chcíplou Veverku, přistála mi tu nějaká divná depeše, nemůžu to nikde najít v šifrovací knížce. 'Pečený ježek chce česnek.' Přepínám."
    "Chcíplá Veverka pro Leklou Vránu, taky to nikde nemůžu najít. Přepínám."
    "Myslíš, že by to mohl vědět..."
    "Hans?"
    "Ja? Nein. To není šátná kódofá fráse. Je to fskas od kucharže, chce upéct pár ješků a došel mu šesnek. Potržebuje, abyste mu nějaký sechnali."
    Ěterem se na chvíli rozhostilo ticho, vystřídané rytmickými údery, zrovna jako kdyby někdo opakovaně bušil hlavou do stolu.

    Závěrečná poznámka: 

    Tak malinko b j b...

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Hans? Ja?

    Začalo to jako drabble na testovací téma, ke kterému jsem se vrátil, když mě absolutně nic nenapadlo na Červíka na dubu. Možná je to tak trošku cop-out, použít téma jako volací znak, ale ujalo se to, a pak přišli znova, a pak další zapeklité téma...

    A teď vlastně o čem to je...

    Zuří druhá světová válka. Hans, Francouzům neznámého příjmení a hodnosti, má za úkol odposlouchávat radiové depeše La Résistance v Němci okupované Francii. Jednoho krásného...večera, asi? jeho frustrace z až komické neschopnosti partyzánů správně vyložit kódovou frázi přebublá a zapojí se do debaty, konsternovav všechny přítomné, včetně sama sebe. A zrodil se asi nejpodivnější vztah války.

    Fandom: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Y'all be doomed.

    Fandom: 
    Drabble: 

    Ain't none of us gave it a second thought. Dunno where Cletus got that much Tannerite but when y'all are bored on a Sunday afternoon, sometimes you just wanna blow somethin' up. Jimbo thought it'd be fun to toss it into that huge waterhole near Fart Hill. Now Scooter is a gosh-darned genius, he jerry-rigged some kinda thingamajig so it could remotely asplode underwater.

    Well, y'all boutta learn just how deep the still waters run. Jaysus Christ, Mary 'n' Joseph. That thing we woke up, I ain't seen that many tentacles even on them interwebs. Not that huge ones, either.

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Hans zasahuje

    Fandom: 
    Drabble: 

    "Černá kočka pro bílého kocoura, co se to tam u vás sakra děje? Přepínám."
    "Zaběhnul se pitbulteriér, opakuji, zaběhl se pitbulteriér. Přepínám."
    "Nesaběhnul, zastrželili ho myslifci."
    "Hans? Máš snad s tím něco společného?"
    "Tak trochu. Fěděli jste, že pan Grosjean měl styky s Abwehrem?"
    Hans se vzápětí přiučil několika novým francouzským nadávkám.
    "No tak si pržedstafte, že on i jeho kontakt z Abwehru dostal vskas, že se mají sejít v jedné opuštěné stodole. A místní poboška Gestapa dostala chlášku, še La Résistance fyrábí f jedné opuštěné stodole fýbušniny."
    "A?"
    "A Gestapo tam poslalo pár fojáků s kulomety."
    "Merci beaucoup, Hans."

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    The Arena

    Fandom: 
    Úvodní poznámka: 

    Náhrada za téme č.2

    Drabble: 

    It was a battle. It was a dance. It was a performance. With a gymnast's grace, she flipped backwards in a flick, narrowly dodging the whirlwind of blades that was her opponent. She pounced forward in a counterattack, which he blocked. She recovered just in time to somersault up and over her foe's sliding tackle. At the apex, she grabbed him, flipping the massive body. Electricity arced as the giant robot slammed into the cage around the arena.
    She allowed herself a moment to savour the victory, the cheers of the crowd.
    She disconnected the interface.
    Back to the wheelchair.

    Závěrečná poznámka: 

    Pokud nekdo poznal, tohle jsem jako nactilety mastil na prastare 486.

    Neviditelný fandom: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    První letošní stream.

    Drabble: 

    Existuje vlastně nějaká příčinná souvislost mezi zvrásněním pokožky a stavem známým jako láska? A co je vlastně láska? Baby don't hurt me. A jestli je, způsobuje vrásky láska, nebo lásky nedostatek? A jak to jako funguje? Je to snad efekt bytí v láskyplném vztahu, co je podle interfernetu prospěšný zdraví fyzickému i psychickému, že by to jako prodlužovalo život do období přirozeně vrásčitého? A funguje to třeba i na vztah bez lásky, vztah pro bytí ve vztahu? A když se s někým vztáhnu čistě pro zdravotní výhody, bude to stejně fungovat? Snad jen dodám, a co na to Jan Tleskač?

  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Tell me a story

    Fandom: 
    Drabble: 

    "Elder?"
    "Yes, child?"
    "They say you tell the best stories. They say it's like painting pictures with words. That you close your eyes and you see."
    "That is kind of them. What do you want to hear about?"
    "Tell me of a world, green and blue, of cities with buildings touching the sky, where more people than I could imagine live. Tell me of lush valleys, of endless forests. Tell me of fields of grain spanning beyond horizon. Tell me of oceans full of fantastic creatures."

    "Tell me of the world before the bombs fell, the world I've never seen."

    Neviditelný fandom: 
  • Obrázek uživatele Naughtilus

    Volnodušná

    Fandom: 
    Drabble: 

    Říkalo se o ní, že je svobodný duch. Člověka napadnou věci, jako že je nevázaná společenskými konvencemi, nezáleží jí na tom, co si lidi myslí, dělá si, co chce, tančí životem podle vlastního rytmu. Nebo taky nevázaná v karnálním smyslu, nenechá se omezovat takovými směšně umělými koncepty jako vztahy, monogamie. Kdyby mi bylo tak třináct, možná bych si taky s pochechtáváním pomyslel, že třeba jí hodně luštěnin a volně vypouští, no, duchy. A pak se začala zajímat o mně. Smála se a flirtovala, ale dotekům se vyhýbala. Ale postupně mi došlo, že lidi na téhle planetě jsou velice, velice doslovní...

    Závěrečná poznámka: 

    b j b

Stránky

-A A +A