Pod hladinou

Obrázek uživatele P.M.d.A.
Úvodní poznámka: 

Já se tady asi budu pohybovat na hraně pravidel :-) Tohle drabble jsem napsala 1.4.2024 jako již páté v pořadí na téma Slepičárna, a to jako odpověď na Ariesino hecování v komentáři u mého čtvrtého drabble na toto téma s názvem Povstalecká drůbežárna (na témže místě lze najít i drabble číslo šest a sedm na fandomy Mach a Šebestová a Knihy džunglí, kterými už jsem taky nechtěla plevelit hlavní stránku). Takže tohle sem jen trošku vytahuju na světlo :-)

Téma: Slepičárna

Drabble: 

„Zpočátku jsme samozřejmě čelili řadě obtíží způsobených nedomyšleností důsledků pobytu pod vodou,“ vyprávěl kapitán Nemo. „Byl jsem tehdy přesvědčen, že nutnost nabírat čerstvé zásoby zvýší riziko prozrazení. Takže jsme zvířata na maso chovali přímo na lodi.“
Ned Land se zamračil. Profesor Arronax se zeptal: „Ukončili jste to kvůli zápachu?“
„To byste čekal, že? Ale ne. Začalo to útěkem býčka z teletníku, který pak zlomil nohu kuchaři, pokračovalo zmizelým seletem, které zalezlo k pákám a změnilo kurz, a poslední kapka byly slepice, které ve snaze proklovat se z ubikací do skladu obilí zkratovaly kabel okysličovače a málem jsme se všichni udusili!“

Komentáře

Obrázek uživatele Terda

Tak to je výborný. :D Zatracená zvěř.

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Díky moc :-) A ta zvěř mi připomněla, že si mám konečně přečíst letošního Skřivánka, nějak mi záhadně ujel začátek a pak už jsem se nechytla, tak si ho dám dneska večer vcelku :-)

Obrázek uživatele mamut

Kachnička dodatečná :)

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Děkuju moc :-)

Obrázek uživatele Aplír

Hotová kalamita. Holt Nautilus není archa.

Obrázek uživatele P.M.d.A.

To jo :-) Asi podcenili přípravu :-)

Obrázek uživatele Aries

:-)) tohle si pamatuju, to byla jedna perla za druhou

Obrázek uživatele P.M.d.A.

No jo no, absťák je svině :DDD

Obrázek uživatele Chrudoš Brkoslav Štýřický

Vida, to jsem při prvním zveřejnění přehlédl. A je to opravdu dobré.

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Děkuju moc!!! Já už jsem ten den zveřejnila čtyři příspěvky a tak ta moje poslední tři drabblata byla v komentářích tady :-)

Jé, tak to mi úplně uniklo, dobrý nápad. A je mi sympatické, když se takhle využije autorův výběr k představení něčeho nezveřejněného, nebo aspoň ne naplno, jako tohle.
A Macha a Šebestovou jsem tam našla, a to má podle mě mnohem větší hodnotu než všechny ty převyprávěné vtipy, je to stylové svěží, humorné a přitom to přesně ukazuje ty hrůzné podmínky.

Obrázek uživatele P.M.d.A.

Esclarte, moc děkuju, trochu jsem se bála, že to bude proti pravidlům... Váhala jsem, které drabble z těch tří komentářových sem vytáhnout, a pod fandomem Dvacet tisíc mil pod mořem bylo jenom sedm drabblat, tak padla volba na něj. Co se týče vtipů, začalo to tím, že jsem chtěla odlehčit vážný tón převážné většiny ostatních autorů a pak jsem u toho zůstala, ale kdykoli přijde inspirace a je čas, snažím se napsat i něco jiného jako nesoutěžní, přičemž i tam dělám všechno pro to, aby tam byl alespoň střípek humoru. Takže jsem fakt moc ráda, že se ti mé podání Macha a Šebestové líbí, i když je na vážné téma :-)

-A A +A