MODROOČKA, zápisky z deníku

Obrázek uživatele Pikola
Úvodní poznámka: 

Při čtení knih se mi líbí, když mě písmenka poskládaná do slov a vět vtáhnou do děje. Když na mě dýchají pocity postav. Některé knihy mi dokáží vykouzlit vykouzlit úsměv. Každý den v životě však nebývá jen plný sluníčka. Deník Modroočky vypráví příběh mého dospívání. Ne všechny zápisky jsou krásné. Můj život není jednoduchý. Možná za to mohou mé psychické problémy. Nejprve to začalo hlasy. Pak se přidaly i další problémy. Nakonec to skončilo hraniční poruchou osobnosti.
Pokud Vás můj příběh zajímá a máte odvahu přečíst si můj deník, čeká na vás třicet pět příběhů. Každý je na sto slov.

Varování: 

Některé zápisky z deníku obsahují popis tvrdého zacházení a jednání hlavní postavy. Čtení může být pro někoho příliš těžké. Obsah je znepokojující. Může vyvolávat nepříjemné pocity a flashbacky. Pokud začnete vnímat, že se vám tyto věci dějí, přestaňte číst. K textu se můžete postupně vrátit, nebo ho nemusíte číst vůbec. Buďte k sobě laskaví a respektujte své síly a hranice a to, co můžete a co už není únosné.
Přesto vše si myslím, že není zbytečné o této problematice psát, protože se tak můžeme naučit předcházet dalším případům, chápat oběti a pokusit se pochopit zdánlivě nepochopitelné. Mlčení tabu ničemu nepomůže.

Drabble: 

Příběh Modroočky je skutečný. Co se jí stalo je hrozné. Bohužel to je ale zcela běžné. Něco podobného zažila každá čtvrtá žena. Ano, čtete správně. Dopady jsou na celý život.
Prevence je jediná možnost. V pěti letech na prevenci ale může být pozdě. Přesto se jedná o téma, o kterém se nikdy nemluví. Pro mnohé tabu.
Pro někoho není dvacet pět procent dostatečně velké riziko. Ostatní prosím, zjistěte si něco o prevenci a o tom, jak dítě chránit. Mluvte vhodně se svými dětmi dřív, než bude pozdě.
Pokud jste obětí, zkuste vyhledat pomoc. I v padesáti to má cenu řešit.

Obrázek: 

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Seriál jsem četla a přesně, jak píšeš. Rozhodně stojí za přečtení, ale je to skutečně náročné. Držím ti palce

Obrázek uživatele Aplír

Celý seriál je výborně napsaný. Zalézá pod kůži a jde až k srdci. A máš pravdu, když se věci vytěsňují, neznamená, že neexistují.

-A A +A