V čem píšete?

Obrázek uživatele TQ-PoN

ve Wordu? Na papíře? V nějakém speciálním programu?

Obrázek uživatele TQ-PoN

si nemůžu vynachválit Shaxpir, který je zdarma, a který jsem nalezl na internetu po náročném hledání právě něčeho takového.

Obrázek uživatele Tora

Ve wordu a pokud potřebuji něco sdílet, tak Google dokumenty.

Obrázek uživatele ChaosPrince

Ve wordu nebo v poznámkách na ipadu. Úplně nedávám psaní rukou na papír, nedokážu u toho myslet (což je zvláštní, protože když skicuju tak zase jedině v ruce, protože u digitálu nedokážu... myslet :))
Ale zas já píšu - rekreačně - víceméně jen to dmdčko 1x ročně takže na mně je nějakých vychytávek škoda.
Totálně obdivuju všechny takový ty lidi co mají úhlednou knihu na poznámky a píšou do ní krásným rukopisem a mají to takový uspořádaný a krásný a všechno podtrhaný a vybarvený. Jste moji hrdinové!

Obrázek uživatele Killman

Evernote

Obrázek uživatele Terda

Dřív ve wordu. Ale nedovolala jsem se pořídit si nový po tom, co mi skončila studentská licence. :D Teď buď v LibreOffice nebo v Google dokumentech. Ale LibreOffice špatně počítá slova.

Obrázek uživatele Champbacca

Jak špatně?
Já ho používám taky a zatím jsem si žádného problému nevšiml, tak doufám, že nebudu muset přepočítávat všechno za poslední dva tři roky :D

Obrázek uživatele Terda

Z nějakého důvodu mi počítá jako samostatné slovo uvozovky.

Obrázek uživatele Champbacca

To mi kdysi dávno (tak rok 2010?) dělal OpenOffice a rychle jsem s ním skoncoval, Libre je v pohodě. Nemůže to být verzí?

Obrázek uživatele Owes

Za nekřesťanské peníze jsem si letos koupil novou licenci MS Office, takže ve Wordu. Ale mým zvykem je psát inkoustovým perem do linkovaného sešitu a následně přepisovat do PC. U toho pak automaticky upravuji, doplňuji a tak dále. Sešit a pero musím mít všude s sebou. :) Kolikrát zaznamenávám jen útržky rozhovorů, letmé myšlenky, pointy.

Obrázek uživatele Bekyně mniška

Obvykle ve Wordu, občas do poznámek na mobilu, zřídkakdy ručně. Ráda bych psala ručně víc, ale jednak mě nebaví pořád škrtat (pak se v tom nemůžu vyznat, kdežto ve Wordu rovnou mažu), jednak mám problémy s klouby, takže mě po pár větách obvykle začnou děsně bolet ruce a věty se pozvolna změní v panorama Krkonoš. Psaní do mobilu se snažím vyhýbat, pořád mě opravuje, přepisuje, poučuje a hlavně neuznává novotvary :)

Obrázek uživatele strigga

Já se teda přiznám, že píšu v drtivé většině rovnou do editoru na sosácích. :D Má nejspolehlivější počítadlo a můžu to pak rovnou odeslat, aniž bych se s tím moc drbala. Vždycky si nejdřív zvětším okno tak, abych neviděla na počet slov, napíšu to nerušeně tak, jak chci, pak sescrolluju k počítadlu, zanadávám nad tím šíleným číslem a následně zoufale zkracuju.
Dřív jsem psala výhradně růčo na papír, počítala též růčo a pak přepisovala, ale to nějak vymizelo s tím, jak se tak nějak zrychlil život a ubylo času... sem tam ještě něco v ruce napíšu, ale letos to byly možná dvě, tři?
Jo a zásadně nepíšu na mobilu, z toho bych se zvencla. Mobil mě nemá rád.

Obrázek uživatele Peggy Tail

Děkuji za tip. Vypadá to super, možná stáhnu. (Já píšu, co se týče drabblů přímo do okýnka, jinak tužkou na papír, popřípadě Word nebo poznámky v mobilu, ale to jen, když to jinak nejde, psaní na mobilu je hrozné. Ale Word nemusím, takže znovu díky :))

Obrázek uživatele Aries

Ve Wordu, pokud zákazník nepožaduje jinak.
Co se týče třeba DMD nebo jiného takového psaní, vždycky začnu ve wordu, tam si to v podstatě napíšu, překopíruju sem a koukám, jak to vypadá, a případně pak ještě přímo v okýnku upravuju, přehazuju slova, posunuju odstavce a tak. Potřebuju pohyblivý text, co se dá bez potíží upravovat, protože píšu stylem tři slova napsat, čtyři smazat.
Nikdy ručně, mám s ručním psaním odjakživa problém, jako fyzická činnost mi to přestalo vadit až někdy u maturity, pár let dobrý, pak jsem přešla na stroj a následně počítač a tím to zhaslo, i jednoduchou rychlou poznámku si píšu do počítače a občas doma marně hledám nějakou použitelnou tužku. Před pár lety jsem se pokoušela napsat ručně kousek povídky, protože počítač jsem neměla, výsledek byly dvě stránky totálně zaškrtanýho textu, kde zbyly dvě nečitelný věty, nakonec stejně vypuštěný pro nadbytečnost. Škoda papíru pro mě :-)

Obrázek uživatele Roedeer

Píšu většinou ručně (ne, nemám úhledný zápisník, spíš změť jednotlivých papírů, z druhé strany potištěných), protože při přepisování do PC se mi pak s textem docela dobře pracuje - je to už s odstupem a spoustu věcí upravuju a přepisuju více "načisto". Jen na drabble tenhle způsob teda nedoporučuji, většinu letošních jsem napsal někde venku ručně a obvykle přešvihnul tak o 50 slov :D

Obrázek uživatele Birute

Píšu ve Wordu i ručně. Krátké věci jako básně píšu do notesu. Teď jsem si pořídila autorský zápisník k nahození osnov a na poznámky, ale samotné povídky píšu radši rovnou do Wordu.
Ještě musím vyzkoušet k psaní románu průvodce Reday.Set.Novel! z projektu NaNoWriMo. Tímto se omlouvám laskavým lidem, kteří mi ho darovali, ale asi už je jim jasné, že tvořím rychlostí ledovce, teda plazícího se, ne roztávajícího.
Shaxpir vypadá dobře. Omrknu ho.

Obrázek uživatele Roedeer

Já jsem si ten Shaxpir ze zvědavosti stáhnul a teda je to fakt hipstrovina :D Asi nechápu, v čem spočívají jeho výhody oproti LibreOffice, teda kromě toho, že to má vypadat hrozně cool.

Obrázek uživatele TQ-PoN

je správné slovo. Ale není to jenom o tom. Člověk je rád, že může oddělit práci/školu od volného času. A to Shaxpir svou pěknou formou i funkčností splňuje. Červenobíločerná je od modrobílého wordu příjemná změna.

No tak ve wordu, nic jiného v počítači asi ani neznám. Letos si ale na mě word najednou usmyslel zase nějakou otravnost s tím, abych kvůli zabezpečení něco odsouhlasila, a bez toho mě nechtěl pustit dál, takže jsem pak najust místo toho psala stoslovky přímo do okénka tady na stránkách. Pak se to nějak srovnalo, takže jsem worda vzala na milost. Občas nějakou věc napíšu i na papír, ale letos jsem se k tomu bohužel nedostala. Kromě obou veršovaných věcí, básničky si většinou v nějaké verzi hodit na papír potřebuju a na počítači to není ono.

Obrázek uživatele TQ-PoN

Je to příjemná změna jak pro oči, tak pro ducha. Věř mi : )

Obrázek uživatele Bilkis

DMD píšu zásadně na mobilu přímo tady na stránkách. Píšu tak už asi 7, možné více, let a náramně mi to vyhovuje. Překlepy bych dělala i ve Wordu, takže žádný stres, a tady je nejlepší počítadlo. A vzhledem k tomu, že teď už celkově moc nepíšu, tak když potřebuju delší text, většinou prostě použiju word nebo google doc a nějaké extra funkce neřeším. A když už mě popadne neutuchající tvůrčí nálada, klidně i v ruce, psala jsem tak roky a stále k tomu mám vztah, jen dneska to, co napíšu na ten papír, většinou už nikdy nepřepíšu.

Obrázek uživatele Carmen

Běžně ve Wordu příp. když není zbytí Google Docs nebo Libre Office, ale DMD v drtivé většině případů přímo tady v okýnku, asi mi to vyhovuje nejvíc a rovnou u toho vidím počet slov (a můžu si do něj psát i na mobilu, když z nějakého důvodu jsem mimo dosah dat, tak na mobilu píšu aspoň do aplikace poznámek). Dřív jsem hodně psala rukou (navíc obyč. tužkou) a až pak přepisovala počítačově, to mi teď zůstalo spíš k nějakým pracovním věcem, protože mám pocit, že s tužkou v ruce se mi nějak líp myslí. :D na Shaxpir se podívám :)

Obrázek uživatele TQ-PoN

Co na to říkáš? : D

PS: Jojo, do poznámek v mobilu píšu také. Je to nejpohotovější přítel v nouzi!

Obrázek uživatele Smrtijedka

DMD píšu vždycky ručně do special sešitu nebo bloku, pak přepisuju do Wordu a vkládám. Pokud nestíhám, tak píšu rovnou v počítači. A když nestíhám fakt hodně, tak píšu rovnou v editoru :D. Ale to nemám moc ráda, protože musím ručně psát české uvozovky (a bez nich nelezu z domu!). Mimo DMD píšu ve Wordu (česky) a v Google dokumentech (anglicky). Delší texty ručně nevedu, protože mě to pak strašně nebaví přepisovat.

Obrázek uživatele Smrtijedka

Taky je něco velmi uspokojivého na skutečném fyzickém škrtání slov. To si v editoru prostě užít nelze.

Obrázek uživatele Evangelista biolog

Ano, souhlasím! Je to podle mě skoro tak skvělé, jako ručně krátit zlomky ;D

Obrázek uživatele Evangelista biolog

Já jak kdy :D. Často ručně (když nemám po ruce počítač a píšu mimo dům) a pak přepisuju. Jinak do Google dokumentu (protože nemám licenci na MS Office a už jsem si navykla na luxus toho, že na online disku máte všechny dokumenty po ruce, ať jste u jakéhokoli zařízení). Když hodně nestíhám nebo jsem mimo civilizaci nebo nemám nic lepšího po ruce a zrovna mám nápad (většinou na verše), tak do poznámek v mobilu (a jednou za čas to přepíšu, protože kdyby něco, že ;D).

Obrázek uživatele Aplír

Píšu v LibreOffice. Pokud ho nemám k dispozici, pak v ruce na papír. Do mobilu jen v nouzi nejvyšší.

-A A +A