Třináct vědeckých drabblí

Obrázek uživatele mila_jj
Drabble: 

Letošní bilancování fandomu Věda ve sto slovech odhalilo, že sem přispělo celkem čtrnáct autorů - někteří jednou, jiní vícekrát. Do výběru dávám po jednom kousku od každého (ten první), ale za přečtení stojí všechny.

Začněme starým mazákem - netopýr budečský odstartoval už prvního skvělým kouskem Pořád dokola a zbytek dubna nás krmil jednou zajímavostí za druhou (já tedy raději zajímavosti než potemníky).

Tradičním přispěvatelem do fandomu je i HCHO, od ní vybírám zajímavé a poučné (ano, už mi klepe na dveře) Stáří.

Lodní šroub se k mé velké radosti objevil opět a nejprve přinesl meziplanetární slash: Velké bombardování. Úžasný způsob, jak naplnit čtyři strofy.

Keneu píše skvěle o čemkoliv, tedy i o vědě. Zkažené odpoledne po přečtení drabble rozhodně mít nebudete, spíš chuť politovat jednu oběť výše uvedeného tématu.

Katie přinesla několik velmi zajímavých exkurzů do té oblasti matematiky, kterou mám velmi ráda. Nejkratší cesta k cíli může být lemována i mravenčí prací. Doslova.

Příspěvek od Dain se týká jednoho z nejzajímavějších, bohužel taky nejdražších nedorozumění v oblasti fyziky. Snad ta nejhloupější chyba je ukázkovým příkladem, že konvence by se měly dodržovat. A všude stejné.

MataPeprna vyrazila do boje s plným nasazením - ve verších, na hranici a ještě matematická mobilizace. Název jak jinak než symbolický - Spočítáme jim to!

Obdivuji a.j.rimmer za sto slov, které nesou výstižný název Toto není název drabblu. Logika a její paradoxy mě vždycky uchvacovaly.

Dr. Dark Current je možná i Elektroinženýr se zálibou ve focení - rozhodně o tomto tématu napsal velmi zajímavé drabble. Miluji (foto)blesky.

Marek sepsal zajímavost, která mě velmi zaujala - patrně každý ví, že velryby zpívají, ale víte, že existuje burza, na které se vyměňují Písně velryb?

Drabble od may fowl drsně odráží realitu. Nicméně je dobré o této možnosti vědět. Přečtěte si, co dokáže Levodopa. A díky za sto slov dopaminu.

Nesmírnou radost mi udělala Smrtijedka, protože Milnesium tardigradum je moje nejoblíbenější mikrozvířátko. Ještě jednou díky.

A na závěr Eso Rimmerová a její Kouzelná nit. Doufám, že disertace už je na nejlepší cestě k odevzdání, protože drabblení ve fandomu Věda ve sto slovech je na ni nejlepší průpravou. :D

Děkuji všem statečným přispěvatelům, všem čtenářům a těším se zase za rok!

Komentáře

Obrázek uživatele Keneu

oběť i já děkujeme :)

Obrázek uživatele mila_jj

Nemáte zač, jste obě dokonalost sama. :D

Děkuji za zařazení :-)

Obrázek uživatele mila_jj

Bylo mi ctí. ;)

Obrázek uživatele eliade

Je to až ostudné, že já do Vědy letos nepřispěla ani jednou. Doufám, že to příští rok napravím! Teď si tam aspoň vyrazím trochu počíst.

Obrázek uživatele mila_jj

Myslím, že píšeš skvělé zvířecí sporty, ale velmi ráda tě tu příští rok uvidím.:)

Obrázek uživatele may fowl

Díky, můj oblíbený fandom, cením si být v téhle dobré společnosti! :)

Obrázek uživatele mila_jj

Také děkuji za drabble i komentář.

Obrázek uživatele Smrtijedka

Já děkuji za zařazení! :).

Obrázek uživatele netopýr budečský

Děkuji uctivě za zařazení a první místo! (Fakt nechceš zophobáka?)

Obrázek uživatele Lodní šroub

Děkuji za zařazení!

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

No né, další umístění v oblíbených. Moc děkuju.
No, do odevzdání dizertace je ještě daleko, ale už jsem u třetího odstavce a snad brzy budu mít první stránku. :-D Naštěstí můžu odevzdávat zkrácenou verzi, kde hlavní součástí jsou články (které naštěstí mám) a rešeršní úvod, u kterého stačí 10 normostran (To právě bude bude ta největší fuška... :-D).

-A A +A