Dopisy Ježíškovi – 2020

Obrázek uživatele sos

Zde můžete v komentářích vyslovit své přání a požádat Ježíška o vysněnou povídku. Než Ježíškovi napíšete, musíte se přihlásit (případně registrovat) a přečíst si Pravidla.
Přihlašovací fáze skončí 25. 10. 2020 ve 24:00, proto psaní dopisu s přáním příliš neodkládejte!

Komentáře

Obrázek uživatele mamut

Milý Ježíšku.
Já bych si ze všeho nejvíc přála, aby už nebylo žádné corona a bububu a nesmíš.
Ono nám to už hodně zamotalo hlavičky i závity v době psaní dmd-éček.
Vím, vím, mám psát přání o pěkné psaní.
Tedy bych si přála nějakou milou vánoční historku, takovou co se vykládaly o černých hodinkách, když se šetřily svíce něž se úplně setmí, co stmelovaly rodiny i sousedy o přástkách.
A opravdu jsem byla hodná, i tu roušku nosím - fákt.
Děkuji :)

Obrázek uživatele Keneu

Milý Ježíšku,

já vím... Já slibuju, že to letos stihnu. Fakt.

A prosila bych o povídku.
Na čem momentálně ujíždím:
Davos Seaworth a Stannis Baratheon. Sice jsem ještě stále zakopána ve druhé sérii Game of Thrones, ale kompletní děj znám z memů a taky díky tomu, že se vždycky zblázním do nějaké postavy a přečtu si celou její wiki (knižní i seriálovou)...
Takže kdybys o nich něco věděl, přečtu si to velice ráda. Zejména pokud bys dokázal zařídit, aby Stannise neovládl mesiášský komplex.
V návaznosti na výše uvedené pány, kdybys znal nějaký ten historický/shakespearovský/fantasy pár (přednostně slashový) založený na sociální/mocenské nerovnováze (Stannis/Davos, Henry V/herold Montjoy, kardinál Richelieu/kdokoli šel zrovna kolem, Torveld/Erasmus, Edward II/Gaveston, Richard Lví srdce/Blondel de Nesle, Sebastian/Antonio z Večera tříkrálového atd.) a převedl ho do současnosti, ale zachoval onu nerovnováhu, byla bych v sedmém nebi.
Další možnosti recykluji z mých předešlých přání:
povídka o nějaké zajímavé vědkyni, umělkyni, vládkyni (DW pun intended),
hřejivé a chumlací povídání o šelmě kočkovité (pokud bys náhodou znal Kouzelný atlas putování časem od Veroniky Válkové, TA kočka by byla zvláště ceněna)
problémy crossdressingu aneb copak vážně nevidíte, že je to ženská? Shakespeare, pohádky, Noc na Karlštejně...
mírumilovná parodie na Starý zákon. Tedy problémy řešené původně násilím mezi lidmi (nebo rovnou Božím hněvem) vyřešené v klidu při šálku čaje (četla jsem letos historický román o králi Davidovi a docela bych chtěla vidět, jak by se příběh vyvíjel, kdyby Jonatán nepadl v bitvě)

Co mám ráda: z autorů Shakespeara, Pratchetta, Gaimana, Rečkovou, z fandomů pohádky, Pottera i LOTRa, historické seriály (Gentleman Jack!), Doctora (prosím ne Třináctku, ještě jsem ji neviděla), Avatara (myslím kresleného Aanga, ne modrou Pocahonthas), Kouzelný atlas putování časem a mnoho dalších. Jinak mě vždy dostane kvalitně napsaný záporák, herecká recyklace, slovní hříčky a loajalita.

Děkuji Ti.

Tvá Keneu

Obrázek uživatele Ebženka

Milý Ježíšku, ano, já letos konečně taky něco zase napíšu. (A vrátím už konečně Aries ty knížky, jen co se dostanu do Prahy.) A za to bych si přála dobrodružný, možno i napínavý příběh, ve kterém vystupuje nějaké fantastické či magické zvíře. Fandomy mohou být například Harry Potter, Zeměplocha, ale klidně i nějaký originální vlastní nebo něco z historie či mýtů. Přála bych si příběh vhodný k četbě i starším dětem (tak druhý stupeň), tedy násilí a erotiku prosím rozumně přibrzdit.
Obrázek uživatele Sothis Blue

Tak jsem si po mnoha letech řekla, že bych se pokusila zúčastnit.
Poprosila bych o povídku z klasického fantasy prostředí, jako se s oblibou psalo kdysi - vymyšlený svět technologicky připomínající středověk, kde se vyskytuje magie a žijí tam různé humanoidní bytosti (elfové, skřítci...); akorát teda budu radši, když nebude patriarchální, a prosím nepoužívej žádný známý fiktivní svět ani nějakou verzi toho skutečného. Povídka by měla být dobrodružná nebo humorná, případně, jestli se na to cítíš, vřele uvítám zápletku s luštěním záhady. A moc bych chtěla, aby v ní převažovaly ženské postavy.
Je tu ale několik věcí, kterým by ses měl určitě vyhnout.
Nepopisuj brutální násilí. V povídce se může i bojovat, ale postavy by neměly skončit nějak strašlivě zmrzačené. A se zabitými taky spíš šetři (když nezabiješ vůbec nikoho, tím líp). Určitě do příběhu nezahrnuj žádné mučení, týrání (ať fyzické nebo ne) ani znásilnění nebo zneužívání, ani katastrofy jako epidemie nebo hladomor, ani probíhající genocidu. Prostě - něco, co by v knihovně strčili do oddělení pro děti a mládež.
[S případnou erotikou ale tak opatrně nemusíš, jenom ji samoúčelně nenatahuj a hlavně si nepopleť milování a znásilnění (o znásilnění, zneužívání, obtěžování, nonconech a dubconech platí, že je rozhodně nechci), a se sprostými slovy si nedělej starosti.]
Nenech ve svém světě existovat nějaký národ, etnikum nebo druh bytostí, jehož příslušníci by byli nutně nebo zpravidla zlí.
Rovněž prosím nenech ve svém světě fungovat otroctví.
Pokud by se náhodou stalo, že bys chtěl, aby některá postava trpěla nějakou duševní nemocí, tak ať to není záporák, ani nenech postavu kvůli tomu provést něco špatného. Žádné „ubližuje, protože se zbláznil".
A konečně, v žádném případě nedopusť, aby v příběhu někdo umřel nebo umíral stářím. Zní to asi divně, ale... prostě v téhle povídce ne. A pro jistotu ani na nemoc.
No jo, ale pořád jsem neřekla, o čem by to mělo být. „Napiš mi něco dobrodružného, humorného nebo o záhadě" tě asi zrovna nápadama neplní. Tak víš co? Vyprávěj mi třeba o nějakém legendárním pokladu, o kterém se, jak se nakonec ukáže, nepovídá tak docela ve všem pravda.
A mimochodem, i když tohle není důležité: Potěší mě výskyt páru dvou žen (samozřejmě ne záporaček).
Jo, vlastně ještě jedno. Prosím tě velmi, ať to není vánoční.
Ehm, a... mít požadavky na rozsah je sice proti pravidlům, ale dovolím si nesměle špitnout, že bych nechtěla, aby povídka byla příliš dlouhá. Hranicí není určitý počet stránek, záleží na tvých možnostech. Větší radost mi udělá povídka kratší, ale celá, než několik kapitol postupně v průběhu měsíců.

Obrázek uživatele Esti Vera

Milý Ježíšku,
tak já se taky přidám se svým přáním.

Moc ráda bych si přečetla nějaký nekomplikovaný romantický příběh, ve kterém se dva lidé hledají a na konci se (zcela předvídatelně) najdou. Ideální by bylo, kdyby se odehrával v současnosti, ale netrvám na tom (jen prosím ne sci-fi).
V povídce bych radši neměla: Vánoce, pandemie, smrtelné nemoci, války, náctileté hrdiny, násilí a erotiku.
Jinak to nechávám zcela na Tobě, ale kdybys přece jen toužil po bližší specifikaci, tak můžeš zkusit femslash z prostředí domova důchodců :)

Mockrát děkuji.
Esti Vera

Obrázek uživatele Julie

Milý Ježíšku,

teď jsem to dva roky flákala, ale letos bych se ráda zase zapojila. Myslím, že jsem byla přes rok docela hodná, roušku jsem svědomitě nosila, na nikoho jsem nekašlala a kapesníky jsem žehlila hned po uschnutí. A co bych tedy chtěla?
Sci-fi! Pořádnou klasickou space-operu, kde ovšem budou vystupovat postavy z klasických pohádek. Klidně to může být naprosto úplně šílené nebo zas na druhou stranu smrtelně vážně vzaté. Ty určitě něco vymyslíš.
Mám jen jeden zásadní požadavek, prosím ignoruj existenci všech Troškovin a Princezny ze mlejna zejména! Klasické předobrazy mučených pohádek jsou povoleny, ale žádná Eeeeeeeeliška.

Předem děkuji a slibuji, že se budu taky snažit!
Julie

Obrázek uživatele Rebelka

Milý Ježíšku,
přidávám se k těm, co po letech vylezli z díry a chytila je psavá. A co bych si naopak ráda přečetla?
O problému, který se nakonec vyřeší - s grácií a klidně i jistou mírou vyčuranosti.
Největší radost by mi udělalo něco milého a legračního, co se nebere zas až tak vážně. A klidně u toho smíchej dohromady dva nebo více světů a pořádně s nimi zatřepej :). Nebo si vezmi pár postav a strč je do nějakého prostředí, kde se jim nebude moc líbit. (Představuje si Snapa ve westernu. Nebo Crowleyho v pohádce. Nebo kapitána Picarda v nějaké fantasy vesničce... společně s Rychlými šípy... začínám se sama sobě pochechtávat, takže to zkrátím.)
A co se týče světů, radost by mi udělalo třeba klasické dračí doupě, Dobrá znamení, Zeměplocha, pohádky, Cimrmani, Potter, Doctor Who, Torchwood, Star Trek Nová generace, Rychlé šípy, Stopařův průvodce po galaxii, Červený trpaslík, Pipi Dlouhá Punčocha, Jeho temné esence, Gravity Falls, Barbarella... a určitě mnoho dalšího.
Na oplátku se vynasnažím taky někomu udělat radost.
Měj se!
R.

Obrázek uživatele Remi

snad jsem letos byla hodná a snad se mi podaří povídku napsat včas. ;)

Můj největší letošní objev a seriálová láska v oblasti fandomů je Supernatural. Jsem zatím ve dvanácté sérii, ale neboj, do Vánoc to dokoukám. ;) Za SPN bych se snad letos přimluvila nejvíc. Ale stejně tak nadšeně uvítám Harryho Pottera (nejvíce Poberty - Remus a Sirius jsou obzvláště vítáni), Záchrannou stanici záporných postav, Obraz Doriana Graye, řeckou mytologii (nejlépe Achilleus a Patroklos, popř. Hádes a Persefona, ale klidně i všichni možní jiní bohové i mýty), Dobrá znamení (kniha i seriál skvělé) nebo třeba i anime Yuri on Ice či Carry on od Rainbow Rowell. Popřípadě buď originální, nebo mi vybraný fandom řádně vysvětli…

Líbilo by se mi, kdyby se povídka odehrála o Vánocích a měla happy end. Stejně jako loni bych si moc přála něco akčního, veselého nebo tak nějak sladce, naivně romantického. Nebo prostě nějakou vánoční pohodu.
Jestli zvolíš akčňák (napětí se cení!), romantiku (slash může být i nemusí, pairingy si zvol, jak se ti zlíbí, ale jestli se Ti do toho nechce, přátelství se cení taky :)), nebo úplně něco jiného, to je na Tobě.

Klidně si obsah příběhu vymysli sám, určitě se neomezuj tímhle, když budeš mít nápad, já budu ráda v každém případě. Ale kdyby ses chtěl inspirovat, tady je pár typů:
a) Sam, Dean a Cas, (a třeba i Gabriel, Crowley, Rowena, Charlie, Benny…) jsou přes Vánoce zavření v bunkru a je z toho hotový sitcom. Pravděpodobně se to neobejde bez potíží, ale nakonec to spolu zvládnou. /Destiel, Sabriel popř. další shipy vítány, ale být nemusí/
b) Další historický střípek z minulosti Crowleyho a Azirafala (jako jsou ve třetí epizodě seriálu)
c) Sirius a Remus… asi tak cokoli. Ty dva já prostě můžu.
d) Tohle ani není na konkrétní fandom, ale pár věcí, které by se mohly objevit nebo povídku inspirovat, třeba jen detailem: překvapivé tetování, posílání si vzkazů na tajno, schopnost, kterou by u dané postavy nikdo nečekal, horká čokoláda říznutá něčím ostřejším, tancování, fotka, kde všichni vypadají příšerně.
e) A jestli Tě, Ježíšku, nezaujalo nic z tohohle a nevíš, co dál, tak mi napiš co nejšílenější originální příběh o tom, jak Jituška Nováková přišla ke svým novým botám. :)

Jen se prosím vyhni explicitě ve všech ohledech, náboženství /neplatí pro Dobrá znamení a Supernatural, tam jsou andělé a další vřele vítáni ;)/ a politice.
Předem Ti mockrát děkuji a doufám, že i já budu dobrým Ježíškem.

Tvoje Remi :)

-A A +A