Tři karty

Obrázek uživatele Kleio
Drabble: 

V místnosti se vznášel namodralý cigaretový dým, vzduch prořezávaly táhlé tóny a občasné mručení hráčů; nedalo se rozeznati, zda se jedná o zpěv či jenom tiché radování nad kartami.
Alexandr neměl štěstí. Ten večer se sice zalíbil Nastasje, která se co chvíli přitočila a opírala se o něj jemnýma ručkama, ale karty mu nepřály. Míhaly se jedna za druhou, ne a ne se mu k ostatním dvěma připojit ta, na kterou vsadil. Další sada minula a protivník složil a shrábl výhru. Pošesté.
Alexandr se svého esa nedočkal. Rozladěn kráčel chladnými petrohradskými ulicemi. Zatracená piková dáma.
Pak přišel nápad na povídku.

Závěrečná poznámka: 

Doufám, že Alexandr Sergejevič Puškin je k poznání. Jinak už když jsem četla pikovou dámu, hledala jsem, jak se hraje ta hra "tři karty", o které se tam píše. Pointa je v tom, že v ruce smíte mít pouze tři karty a musíte jako první do té trojice dostat ty, na které jste si vsadili, a to rychleji než soupeři. Přijde mi to docela blbé, ale zas na druhou stranu, bavíme se o zemi, kde bylo za zábavu považována ruská ruleta.

Komentáře

Moc hezké!

Obrázek uživatele Nathanel

Moc povedené. Je z toho znát nadšený zápal pro hru. A to napětí, jestli sázka vyjde.

Obrázek uživatele Skřítě

přemýšlela jsem kde se v literatuře objevily karty a napadla mě jen kniha Posel a nějaké pohádky, ale žádný originální nápad k nim. Na Pikovou dámu jsem nějak zapomněla... je dobře, že si někdo jiný vzpomněl :-)

-A A +A