Pár příjemných překvapení

Obrázek uživatele neviathiel
Doporučení: 

Tento výběr je osobní a ve stylu "co mě cvrnklo do oka". V Klišé Bingo se letos objevila spousta zajímavých povídek, které si zaslouží doporučit, a protože se Letní dobročinnost opravdu vydařila, bude tento výběr rebelský.
Pořadí povídek je náhodné.

První rebelská nominace - v kategorii "náhodná setkání" pro tolkienovskou povídku Příběh našich otců. Krásný, krutě realistický příběh dvou mužů, kteří nechtějí nic jiného, než normální život pro své rodiny. V dnešní době čím dál aktuálnější.
Mám ráda charismatické záporáky. Ještě víc charismatické kladné hrdinky, které těm záporákům pěkně vypálí rybník. Jako třeba Ori v Danaině Žaláři.
Elrondova povídka Téměř dokonalý plán připomíná pravidlo "neberte to příliš vážně". Mám ráda, když se ani slash nebere příliš vážně. Musím říct, že něco takového už jsem dlouho nečetla!

Ani vnuk a jmenovec Harryho Pottera by se neměl brát příliš vážně, ale vysvětlujte to čtyřletému Hrdinovi povídky od Dangerous!
Zato Nehoda je sakra vážná! Ryzí bodyswap od Danae se všemi strašlivými následky! Představy paní Norrisové v lidském tělem (ne, nepovím, čí tělo to je), vyhřívající se pod okny, otírající o stěny, zábradlí a všechny možné živé i neživé objekty se nezbavím ještě hodně dlouho! (Může se kouzelníkovi naježit hábit?)
Už jsem říkala, že miluju povedené crossovery? Konec jedné legendy od Birute spojuje mé dva oblíbené fandomy a navíc je v něm Neville, neodolatelná Luna, roztomilé kytičky a zvířátka a londýnské metro.

Další vydařený bodyswap. Dobrá znamení. Ač si to v Pohádce o tom, jak si vyměnili schránky od Azize ti dva asi nemyslí. Myslím, že podobně se cítil Balthazar, když ho Constantine chtěl poslat do nebe.

V Budči se objevily dvě slibné nové autorky.
První je Ef77 s dechberoucí povídkou Čeřenův zvon (2, 3, 4), kterou nominuji do rebelského výběru v kategorii "trauma z dětství". Černá magie, temná tajemství minulosti, zlověstné artefakty, okouzlující čtveřice hrdinů. Co dodat? Jdete si to přečíst, nebudete litovat! Ani popáté!
Strigga po dlouhém chození po špičkách oko Budče konečně vstoupila. Ze zamýšlené pětidílné povídky o nástrahách budovy Celetná 20 jsou zatím na světě první tři díly a doufám, že další se objeví co nevidět!
Rya je zasloužilá budečská autorka, ale její povídka Výhoda pochybného původu nemůže v tomto výběru chybět! Hlavní hrdinové by potřebovali občas dostat za uši, ale mám je moc ráda! Z hlavního záporáka mám podobný dojem.

Profesor v Evoluci ručníku pěkně zavařila jednomu stopaři. Pravděpodobně nezapomněl Stopařova průvodce po Galaxii, jen na ručník si měl dát více pozor.

Last but not least - AU, které tak perfektně sedí do kánonu, že si ani nevzpomenete, jakouže kletbou Sophii proklela Čarodějka z Pustiny v kanonickém Howlově létajícím zámku. Klišé bingo: Kapitola, v níž se vyskytuje strašná kletba a přísně tajná úmluva.

Akce: 

Komentáře

Obrázek uživatele Iantouch

Děkuju za zařazení a za slova chvály. Kdo by to byl řekl, že se do bingo výběru dostane zrovna povídka, co v bingu vůbec nebyla. :)

Obrázek uživatele neviathiel

Rádo se stalo. A proto je to rebelský výběr! :)

Obrázek uživatele Danae

Díky za výběr, spousta z povídek se mi taky moc líbí a zbytek dočtu!
A samozřejmě mě hodně těší, žes zařadila Žalář a Nehodu :)

Obrázek uživatele neviathiel

Mně těší, že jsi je napsala :)

Obrázek uživatele Elrond

Díky za výběr. Jsem rád, že se povídka líbila.

A taky díky za doporučení dalších dobrých povídek.

Obrázek uživatele neviathiel

Rádo se stalo!

-A A +A